You are currently viewing Délutáni záporok és zivatarok!

Délutáni záporok és zivatarok!

Nem volt hajnalban csapadék, így mindenhol teljes energiával vágtunk neki a mai napnak! Egyre több gomolyfelhő, egyre több zápor!

A magasba törő gomolyfelhők egyre többfelé adnak csapadékot, és folyamatosan terjeszkednek! Jelenleg Villány-Vokány között van egy nagyobb csapadékrendszer, de Birjánban is már esik!

Egyre magasabbra nyomulnak a gomolyfelhők!

A jelentősebb események egyelőre Pécstől délre történnek, de a gomolyfelhők képződése kecsegtető, így nem kizárt, hogy Pécsett is leszakad az ég!

Bátori Gergely fotója

Kiemeljük, hogy egyes csapadékmezők csak kis területet érintenek, így lehet az utca egyik felén esni fog, a másik felén pedig száraz marad az aszfalt.

Villámárvíz keszüben!

Míg Pécs nagy részén nyugodtabb az idő, nem messze onnan Keszüben hatalmas felhőszakadás van és villámárvíz alakult ki! Nem bírja el a csatornarendszer a hirtelen lezúduló esőt. Ahogy említettünk, nagyon kicsin múlik, hogy hol esik és hol nem.  

Friss és nem hivatalos információk szerint, csaknem 20 perc alatt 40 mm eső zúdult Keszüre ahol nem csak villámárvíz volt, hanem a patak is majdnem kiöltött!

Sándor Petra fotója Keszüből

Délen eső, északon fülledtség!

Pécsett és attól északra eső szakaszon fülledt meleg van, míg Pécstől délre többfelé van felhőszakadás, ami néhol villámírvizet okoz. A nap további részében folytatódik a fülledt meleg, és egészen estig számítani lehet bárhol és bármikor csapadékra!

Amint több helyen kialakul csapadék, jelentkezünk további részletekkel!

Kiemelt kép – Sándor Petra