You are currently viewing Cudar időt hoz szeptember első napja!

Cudar időt hoz szeptember első napja!

 Mintha az időjárás tudná, hogy a naptári ősz első napján el kell romlani az időnek. Igazi őszi napunk lesz, hűvös, esős, szeles.

Csütörtökön hajnalban északnyugat felől egy hidegfront érkezik. Feltámad az északnyugati szél, olykor viharossá is fokozódik. A hidegfronttal együtt esőre is készülhetünk. A csapadék elején még előfordulhat egy-egy zivatar, de inkább a tartós eső fogja jellemezni az időt. Reggel a minimumok 14 és 16 fok között alakulnak.

Az évnyitókat érdemes fedett helyen tartani!

Szabó Zoltán fotója

Délelőtt is folytatódik a csapadékos idő, sok felhő lesz felettünk és további csapadékra kell készülnünk. Délután is marad a ború, de a csapadék ahogy az estéhez közeledünk mérséklődni fog. A térség nagy részén 10 mm-t meghaladó esőre számíthatunk! A nappali maximumok reggelhez képest nemigen emelkednek, 16 és 18 fok várható. Estére mérséklődik a szél, de marad a borús idő.

Péntektől csapadékmentes időnk lesz, de a hőmérséklet hétvégén is 25 fok körül alakul. Kánikula nem lesz, így a strandolást lassacskán átváltja a kirándulás, így szeptembertől újból érkezik a „Hova menjek kirándulni?” rovatunk is!

Kiemelt kép – Farkas Szilvia