You are currently viewing Leginkább délkelet!

Leginkább délkelet!

A térség délkeleti felén reggel kevés, vagy egyáltalán nem volt csapadék, ott bizony maradt egy kis energia, növekednek a gomolyok, sőt már esik is!

Hajnalban délnyugat felől egy nagyobb csapadékmező vonult végig a térségen, legfőképp a középső és nyugati felén. Ugyan nem mindenhol, de többfelé okozott jelentős mennyiségű csapadékot. Persze nagyon kéne még a földeknek az eső, de jó hír, hogy mérséklődni látszik nagyobb területen az aszály, de még így is szükség lenne 50-100 mm csapadékra.

Mi várható délután?

Turi Eszter fotója

Jelenleg 13 óra 40 perckor, mikor a cikk íródott, Palotabozsok-Somberek-Himesháza háromszögben környezetében alakult ki egy erősebb zápor, mely a következő percekben egyre nagyobb hízik és zivatar is lehet belőle. A reggeli csapadék a térség nagy részén kisemmizte a légkört, kell egy kis idő, hogy magához térjen, és újra legyen energia. Egészen kora estig számíthatunk elszórt záporokra és zivatarokra, leginkább a térség délkeleti felén, de máshol sem kizárt, hogy eleredjen. Kiemeljük, hogy egyes csapadékmezők csak kisebb területet érinthetnek.

Jávor-Hocsák Enikő fotója

Zivatarok környezetében kisebb felhőszakadásra (10-20 mm), kisebb jégre (1-2 cm) és szélerősödésre készülhetünk (45-55 km/h).

Frissítés! (18:45)

Pécs-Siklós-Bóly-Mohács járásokban kinn a citromsárga figyelmeztetés zivatarok kialakulásra.  Mohács-Bóly vonaltól délre jelenleg is esik, és egy-egy dörgést is lehet hallani. A kora esti órákig ezekben a járásokban előfordulhat csapadék!

Kedden is hasonló időben lehet részünk.

Kiemelt kép – Karakai Zoltán