You are currently viewing Éledezik a légkör!

Éledezik a légkör!

Ma egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, előterében labilissá válik a légkör és elszórtan számítani lehet záporok és zivatarok kialakulására.

Egyelőre (13:50) a térség északkeleti felén, Szászvár-Nagymányok környékén emelkedtek a magasba a gomolyfelhők, és ott már gyenge zápor van, mely folyamatosan erősödik és fejlődik tovább északkelet-kelet felé.

Walke Márti fotója

A nap folyamán többfelé kell készülnünk kis területet érintő záporokra és zivatarokra, mint ahogy azt az előző napokban is tapasztaltuk ezek a csapadékgócok tényleg szinte egyhelyben állnak és alig mozognak, így van, hogy ez utca egyik felén esik, a másik felén pedig szinte csont száraz minden.

Horgos Kata fotója

A zivatarokat követheti felhőszakadás, melyből akár 15-25 mm eső is eshet, jég, mely mérete 1-3 cm lehet, illetve szélerősödés is, akár 60-80 km/h széllel járhat. A jég mérete ugyan kicsi, de van úgy, mint tegnap, hogy akár ki is fehérítheti a tájat átmenetileg. Sajnos a tegnapi nap a szél ágakat is tört, de a tűzoltók gyorsan kivonultak és eltakarították a letört gallyakat.

Amint több helyen kialakul zápor és zivatar, jövünk további részletekkel!

Kiemelt kép – Nagy Hajnalka