You are currently viewing Kánikula után búcsú a 30 foktól!

Kánikula után búcsú a 30 foktól!

A hétvégén igen meleg időnk lesz, de a napközben megnövekvő gomolyok miatt számíthatunk elszórtan csapadékra is!

Pénteken reggelre a köd és párafoltok feloszlása után kisüt a nap, de a fátyolfelhők szűrhetik majd a sugarakat. A hőmérséklet hajnalban 17 és 20 fok közé hűl a levegő, friss lesz az idő. A délelőtt folyamán megnövekszik a gomolyfelhőzet és nem kizárt kisebb záporok és zivatarok kialakulása sem, de ezek kisebb területet érinthetnek csupán. A maximumok elérik a 30 fokot, fülledt, párás idő várható.

Györkő Zsombor fotója

Szombat reggel fátyolfelhős időre ébredhetünk. A hőmérséklet minimuma 17 és 19 fok között alakul. A délelőtt folyamán megnövekednek a gomolyfelhők, de ekkor még csapadék nem várható. A változó irányú szél mérsékelt lesz.

Délután folytatódik a gomolyfelhők növekedése és elszórtan, de előfordulhatnak záporok és zivatarok, melynek környezetében felhőszakadás, kisebb jég és szélerősödés is számítani lehet. A hőmérséklet maximuma eléri a 30 fokot. A szél a zivataros területeken kívül mérsékelt lesz. Estére a gomolyfelhők összeesnek, megszűnik mindenütt a csapadék. A hőmérséklet 25 fok alá hűl.

Feltámad a szél!

Laczkó Martin fotója

Vasárnap reggel a fátyolfelhők mellett megnövekednek a gomolyfelhők, de esni még nem fog. Fázni nem fogunk, reggelre 20 fokig hűl a levegő. Délelőtt megélénkül a változó irányú szél.

Délután meghíznak a gomolyfelhők, de hosszabb-rövidebb ideig tartó napsütésre lehet számítani. Záporok-zivatarok egyaránt kialakulhatnak, de csak kis területen számolhatunk csapadékra. A zivatarok környezetében kisebb felhőszakadásra, apró jégre és szélerősödésre készülhetünk. A hőmérséklet maximuma 27 és 29 fok között alakul. A változó irányú szél zivataroktól függetlenül élénk lesz. Estére megszűnnek a zivatarok és a gomolyfelhők összeesnek. A hőmérséklet 25 fok alá hűl, a szél pedig mérséklődik.

Harminc fok alatt!

Hétfőtől fokozatos lehűlés érkezhet, de a hőmérő megragad a 25 fok körüli hőmérsékleten. Búcsút inthetünk a 30 fokoktól. Továbbra is erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés és többször fordulhatnak elő záporok és zivatarok is. A hajnalok egyre hűvösebbek lesznek, és köd és párafoltok kialakulását sem lehet kizárni. Kezd kicsit ősziessé válni az idő.