You are currently viewing Újabb tűz Pécsett!

Újabb tűz Pécsett!

Csütörtökön a Mecseken és Bogádon volt tűz, a hét viszont újabb tűzzel indított, ezúttal a belvároshoz közel csaptak fel a lángok!

A Verseny utcában csaptak fel a lángok, egy kicsi, 20 négyzetméteres háznál, vélhetően szemetet égethettek. Ez a tűz tovább terjedt és az erdő is kigyulladt. A tűzoltók időben érkeztek, így hamar körbe határolták a lángokat. Egy fecskendővel és kézi szerszámokkal megfékezték a tüzet. Jelenleg is tart a terület körbe vizsgálása. Személyi sérülés nem történt, a faház viszont teljesen leégett!

Nagy Rozi fotója

Kevés a csapadék!

A térség nagy részén jelentős eső esett, a keleti és nyugati végeken több helyen 20-30 mm közöttieső esett! A térség középső felén sajnos nagyon kevés, vagy egyáltalán nem jutott a csapadékból. Kecsegtető napok jönnek, zivataros lesz az idő csütörtökig!

Továbbra is tilos a tűzgyújtás az egész országban. Aki tüzet okoz 100 ezertől 5 millióig terjedő pénzbüntetésre készülhet, sőt, akár börtön is járhat érte. Kérjük tartsátok be, mert ahogy látjátok, hatalmas bajok is történhetnek!

Kiemelt kép – Jászkai Gábor