You are currently viewing Mi várható ma?

Mi várható ma?

Az elmúlt 24 órában dél felől több hullámban érkezett zápor és zivatar, de egyelőre a térség középső harmadát kihagyta Vajszló-Pécs vonalon nagyon kevés eső esett.

Kelemen Norbert fotója

Egy hullámzó frontrendszer alakítja időjárásunkat, és a következő napokban ez így is fog maradni. A térség nyugati és keleti felén jelentős eső esett, Szigetváron 22-25 mm, míg Mohácson 13-15 mm esett. Dél felől a délelőtt folyamán még érkeznek csapadékgócok, de a délutáni órákra mérséklődik a csapadék képződése. Marad a borult idő, de néha záporok kialakulhatnak.

Éjjel újra elered!

Szabó Zoltán fotója

Estétől dél felől újra visszahullámzik a front, így egyre többfelé alakulnak ki záporok és zivatarok. A zivatarok környezetében apró jég, szélerősödés, akár 50-70 km/h és felhőszakadás 30-50 mm is előfordulhat.

A csapadék területi eloszlása igen változó lesz, lehetnek területek, ahol kevesebb, és lehetnek területek, ahol több csapadék hullhat.

Vasárnap folytatódik a csapadékos, hűvös időjárás. Többfelé lehetnek záporok és zivatarok, sőt akár tartós eső sem kizárt. A csapadékos időjárás egészen szerdáig kitart, így várhatóan a térség minden egyes területe kap jelentős esőt. A hőmérséklet 20-25 fok között alakulhat.

Kiemelt kép – Kiss Dóra