You are currently viewing Nagy területen ég a Mecsek!

Nagy területen ég a Mecsek!

Egyik követőnktől kaptunk fotókat, ahol látszik, hogy Patacstól északra lángol a Mecsek, nagy területen.

Egyelőre sok infót nem tudunk, de amint kapunk továbbiakat jelentkezünk! Annyit tudunk, hogy a tűzoltók már úton vannak a helyszínre!

Házak is érintettek!

Nagy erőkkel vonultak a tűzoltók Pécs külterületére, Akó dűlőbe. Nagy területen ég a bozótos és az erdő is. Eddig 6 ház érintett a tűzben. Sajnos a nagy szél nem éppen kedvez a tűzoltóknak, gyorsan terjed a tűz. A nagy erőkkel vonuló pécsi tűzoltókat segítik a szigetvári, komlói, szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók, és további erősítés is érkezik!

Gálné Otilia fotója

Egy avar égetésből csaptak fel a lángok!

Egy ház udvarán avar égetésből csaptak fel a lángok nagyjából 14 óra előtt pár perccel az Akó dűlőben. Hozzátesszük, a nagy szárazság miatt tilos bármiféle tűzgyújtás az ország egész területén.

A régió összes tűzoltója jelen van és oltják a tüzet, de több gond is adódik. Kevés a víz a területen, illetve nagy a szél is. Egyelőre sérültről és halálos áldozatról sem tudni. Várhatóan a tűz tovább terjed és akár 1 napig is eltarthat az oltás.

Sajnos 6 ház érintett eddig a tűzben, az egyik szó szerint felrobbant, egy gázpalack miatt.

Pár percre a fotó készítése után felrobbant a ház – Vidakovics Diana fotója

A tűzhöz közeli házakat elkezdték kiüríteni, de rossz hír, hogy az Akó Hordó és Lőtér dűlő házai is veszélyben vannak.

A Tettye forrásház kéri a Patacs, Ürög és Égervölgyi lakosokat, ha lehet, ne használják a csapvizet semmiképpen, hogy jusson elég víz az oltáshoz!

Kiemelt kép – Gyenes Máté