You are currently viewing Mikor jön az enyhülés?

Mikor jön az enyhülés?

Tényleg lesznek heves zivatarok? Sok eső fog esni? Összeszedjük az összes információt a következő napok időjárásáról!

Pénteken érkezik a hidegfront!

Nem egy egyszerű hidegfront érkezik, hanem hullámokban vonul át felettünk, és ennek hatására több napig várható esős idő. Pénteken érkezik a hidegfront. A délelőtti órákban egyre több felől lesz felettünk, de esni nem fog. A déli szél délelőtt megerősödik, olykor megélénkül.

Kacs Dávid fotója

A front egészen kora este érkezhet, dél felől egy nagyobb zivatarrendszer állhat össze, mely eddigi előrejelzések alapján inkább Baranya középső és keleti felét érintheti leginkább, de nyugatok is eleredhet. Heves zivatarok sem kizártak, eddig narancssárga figyelmeztetés van, de nem kizárt, hogy a legmagasabbat is kiadják!

Heves zivatarok is érkezhetnek!

A zivatarokat heves kifutószél kísérheti, 100-130 km/h körüli lökések sem kizártak. Csapadék is jelentős várható, akár 30-50 mm is lezúdulhat. A jég pedig 2 és 4 cm közt is lehet.

Szombaton hajnalban több hullámban érkezik csapadék, majd a reggeli órákban mérséklődik a csapadékhullás, kis nyugalom lehet, de kisebb záporok előfordulhatnak. A délután második felétől újra magasba emelkednek a gomolyok és egyre többfelé ered el és egészen vasárnap estig több hullámban érkezhet jelentős csapadék zápor és zivatar formájában.

A hőmérséklet pénteken még 33 és 35, szombaton 27 és 29, vasárnap csupán 20-23 fok lehet!

Kiemelt kép – Szabó Andrea