You are currently viewing Meddig fog esni?

Meddig fog esni?

Délkelet felől folyamatos a csapadék utánpótlás, melyből a legtöbb csapadékot a térségünk középső és délnyugati része kapja.

Nem lesz unalmas a következő 24 óra sem, hiszen újabb és újabb csapadékrendszerek érik el térségünket. Ám a délutáni órákban átmeneti csapadékszünet is lehet, de kora estétől újból eleredhet. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, melyből a legfőbb veszélyforrás a felhőszakadás lesz, de eshet apróbb, 1 centinél kisebb jég is, sőt a szél is viharossá fokozódhat! Kis területeken akár jelentős, 30 mm eső is eshet.

Borza Tina fotója

A hőmérséklet a csapadékos és borús idő miatt csupán 18 és 20 fok közé emelkedik, így érdemes a szabad programokra vastagabban öltözködni.

A csapadékos idő vasárnap is folytatódik, kelet felől folyamatosan érkeznek a csapadékmezők, melyből további jelentős eső eshet. Annyi változás van, hogy vasárnap több napsütésben lehet részünk, így a hőmérséklet is emelkedni fog.

Eddigi csapdékadatok!

A hajnali órákban a legtöbb csapadék Vajszlón esett, itt 23 mm-t mérhettünk, de Sellye sem szégyenkezhet a 21 miliméterével. Míg a térség keleti fele kimaradt a jóból, ott javarészt 1-2 mm eső esett, de a délután folyamán ezek a területek is kaphatnak égi áldást!

Kiemelt kép – Kardos Éva