You are currently viewing Keddig tart az enyheség!

Keddig tart az enyheség!

Több hidegcsepp is átvonul felettünk emiatt többször, több helyen lesz csapadék, szél és sok felhő. Keddtől viszont minden megváltozik!

A hét végén többnyire felhős, szeles és ismétlődő csapadékkal tűzdelt időnk lesz. A csapadékosabb, felhősebb területeken 25 fok alatt is lehet a hőmérséklet, de ahol kisüt a nap ott a pára és a 30 fok körüli meleg várható. Az északkeleti szél többször megélénkül, olykor meg is erősödik. Mindezt egy magassági hidegörvénynek, azaz egy hidegcseppnek köszönhetünk.

Kelemen Norbert fotója

Érdemes hajnalban sokat szellőztetni, ugyanis rendesen visszahűl a levegő, többfelé lesz 15 fok alatt a hőmérséklet, és a városok is felfrissülnek.

Hétfőn lassan szűnik a csapadékhajlam, egyre kevesebb helyen fordul elő zápor és zivatar is. A hőmérséklet lassacskán eléri a 30 fokot is.

Keddtől érkezik a naptári nyár utolsó hőhulláma!

Walke Márti fotója

Rendesen befűtenek keddtől, a hajnali hőmérséklet is igencsak megemelkedik, de nappal már meghaladhatjuk a 35 fokot is, de nem ez lesz a legmelegebb nap. Szerdán és csütörtökön a maximumok újra megközelítik a 40 fokot! Kevés is lesz a felhő felettünk. Az eddigi modellszámítások alapján pénteken hidegfront érkezhet, de jelenleg erről csak feltételes módban beszélünk, ugyanis még elég távlati a dolog. A felmelegedés viszont biztos.

Kiemelt kép – Bede-Nyitrai Roberta