You are currently viewing Délután akár eshet is!

Délután akár eshet is!

A térség nagy részén csak a felhők lesznek főszerepben, de keleten Siklós-Bonyhád vonaltól keletre kialakulhatnak záporok-zivatarok!

Egy magassági hidegörvény érkezik kelet felől, melynek hatására megvastagszik a felhőzet a délutáni óráktól. A térségünk nagy részén nincs esély csapadékra, viszont a keleti részekre besodródhat egy-egy zápor, illetve zivatar. Jelentős csapadék nem várható összességében, de ahol egy erősebb góc alakul ki, ott leeshet jelentősebb mennyiség is. Az északkeleti szél egész nap élénk, olykor erős lesz!

Nem ez lesz a héten az utolsó hidegcsepp!

Albrecht Alexandra fotója

Kelet felől újabb légörvény érkezik, mely szombaton és vasárnap is felhőket hoz magával, sőt többször nekieredhet. A tartósan csapadékos területeken 25 fok alatti maximumokra készülhetünk. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, és főleg szombatra van kilátás jelentősebb csapadékra, de továbbra is kis területen várható mindez.

Újabb hőhullám érkezhet!

Rattinger Eszter fotója

Nyaralóknak így a végére egy kis jó hír, jövő héten újra hőhullám érkezik, a nyár utolsó hőhulláma. Akár újra elérhetjük a 40 fokot! Erről részletesebben délután számolunk be!

Kiemelt kép – Meteo Mecsek