You are currently viewing Szeles, időnként csapadékos hétvége!

Szeles, időnként csapadékos hétvége!

A nyaralóknak nemigen kedvez a hétvége időjárása. Hidegcsepp érkezik, szeles, időnként csapadékos időnk lesz. Napsütés pedig kevés lesz.

Szerdán és csütörtökön jobbára napos időszakokra készülhetünk, a hőmérséklet is mérsékelten meleg lesz, jobbára kicsivel 30 fok alatt maradhat. Szerdán és csütörtökön még kitart a hidegcsepp által okozott szeles idő, majd péntekre mérséklődik.

Farkas Szilvia fotója

Pénteken a szél ugyan mérséklődik, de egyre több felhő lesz égen, de csapadék egyelőre nem várható. A hőmérséklet is néhány fokot csökken 25 és 27 fok várható.  

Szombaton hajnalban fölénk érkezik a hidegcsepp csapadékos része, és néhol újra előfordulhatnak olyan helyek a térségben, ahol jelentős eső eshet délelőtt. Délutánra nyugat felé elhagyja térségünket a csapadék, de marad a felhős, borús idő. A hőmérséklet maximuma csupán 24-26 fok között alakulhat, a csapadékos területeken ennél hidegebb is lehet. Estére jelentősen visszaesik a hőmérséklet, mindenütt 20 fok alá csökkenhet. Ha kültéri programot tervezünk, érdemes egy pulóvert magunknál tartani. Az északias szél élénk időnként élénk lesz.

Kardos Éva fotója

Vasárnap reggelre felszakadozik a felhőzet átmenetileg és a délelőtt folyamán marad a naposabb idő, majd kelet felől újra beborulhat és eleredhet az eső. A déli órákban még 30 fok lehet, majd ahogy érkezik a csapadék, úgy hűl a levegő. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható, de a térség nagy részét érintheti. Estére a csapadék nyugat felé elhagyja az országot, de marad a felhősebb idő.

A kánikula a jövő hét közepéig biztosan nem tér vissza.

Kiemelt kép – Szabó Zoltán