You are currently viewing Rövid hőhullám!

Rövid hőhullám!

Az előző napokban fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, és ez nem áll meg, sőt, egyre inkább fokozódik. Csütörtöktől él a harmadfokú hőségriadó!

Csütörtökön és pénteken is egyre melegebb lesz. A hőmérséklet maximuma ezeken a napokon zömében 33 és 35 fok között alakul. Egy felhő sem lesz az égen, így az UV-B sugárzás igen magas lehet, sőt megközelítheti az EXTRÉMET! Érdemes 10 és 16 óra között védekezni magas faktorszámú naptejjel, és jó, ha van valami fejfedő a fejünkön, elkerülve a leégést és a borzasztó napszúrást.

Horváth Nikoletta fotója

A hajnalok is egyre melegebbek lesznek, a völgyekben 20 fok alá is hűlhet a levegő, de a városokban akár a 25 fok is lehet a felmelegedett aszfalt miatt. A délelőtti órákban viszont kiugróan emelkedik majd a hőmérséklet, délelőtt már meglehet a 30 fok.

Szombaton tetőzik!

A hidegfront előtt már délelőtt megjelennek az égen a fátyolfelhők, viszont a hajnal igen meleg lesz megint. Az északnyugati szél már délelőtt feltámad, de ekkor még nem lesz viharos. A hőmérséklet délután tetőzik, a térség keleti fele, azaz Mohács-Siklós térsége lehet a legmelegebb, itt 36-37 fok is előfordulhat, míg máshol 34-36 fok várható.

Késő délután északnyugat felől megnövekszenek a gomolyok, de csapadék csak nagyon kis eséllyel fordulhat elő, az is lokálisan, kis helyet érintve záporos formában. Az északnyugati szél erőssé, olykor viharos közelire erősödik. Jelentősen visszahűl a levegő a front érkezése után. A szél estére mérséklődik.

Meteo Mecsek fotója

Vasárnap reggel igen enyhe lesz az idő, sok lesz a felhő felettünk, és az északnyugati szél is élénk lesz, ami délutánra megerősödik, de a szombati lökésekhez képest gyengébb lesz. A délutáni maximumok az előző naphoz képest 4-6 fokkal kevesebb lesz, de marad a 30 fok feletti hőmérséklet.

Hétfőn és kedden lokálisan kialakulhatnak záporok és zivatarok, de nagy területet érintő jelentős esőre továbbra sincs kilátás.

Kiemelt kép – Erős Vivien