You are currently viewing Kedden hidegfront jön!

Kedden hidegfront jön!

Délelőtt még zavartalan lesz a napsütés, majd észak felől egy hidegfront érkezik. Feltámad a szél, sőt eshet is, de nem mindenhol!

Hétfőn tetőzik a meleg, a hőmérséklet maximuma 34 és 37 fok között alakulhat. Zavartalan lesz a napsütés, egy felhő sem lesz az égen. Az északi szél napközben mérsékelt lesz, de estére gyengülni fog. A hőmérséklet este 30 fok alá csökken, de nagyon enyhe lesz a hajnal.

Laczkó Martin fotója

Kedd reggelre a minimumok 21 és 24 fok között alakulhatnak, felhőtlen égboltra ébredhetünk. A délelőtt folyamán fokozatosan észak felől egy hidegfront felhőzete húzódik fölénk. A hőmérséklet maximuma 32 és 34 fok között tetőzhet.

A déli óráktól megélénkül az északnyugati szél, majd 15 óra magasságában már viharos lökések is lehetnek. Tovább növekszik a felhőzet, de esni továbbra sem fog. A szél behozza a hidegebb levegőt térségünkbe, több fokot hűlhet az idő.

Szabó Zoltán fotója

Nagyjából 18-19 óra magasságában eleredhet az eső. Elsődleges modellelőrejelzések alapján a térség nagy részét érintheti a csapadék, de számottevő (5 mm-nél több) várhatóan csak kevés helyen eshet (kivéve erősebb gócok). Zivatarok kialakulására is lehetőség van. Heves kifutószél mellett, apró jég és felhőszakadás sem kizárt.

A szél a késő esti órákban mérséklődni fog és a csapadék is elhagyja térségünket. A levegő felfrissül, 20 fok köré hűl.

Sokat nem segít a hidegfront!

Hidegfront jön, de a hideg nem. Szerdán továbbra is 32-34 fokig melegszik a hőmérséklet, igaz lehetnek erősen felhősebb területek és a szél is élénk lehet napközben.

A hőhullám leghamarabb a hétvégén érhet véget. Szombaton egy hidegfront érkezhet, akkor a meleg is mérséklődhet, de 30 fok alá nem fog hűlni a legevő.

Kiemelt kép – Sándor Petra