You are currently viewing Kedden újabb front érkezik!

Kedden újabb front érkezik!

A most éjjeli front inkább szelet és kisebb lehűlést hozott, de hétfőn újra kánikula kezdődik. Kedden viszont hidegfront érkezik!

Szombathoz képest 6-9 fokkal kevesebb lesz a hőmérséklet, de így is 30 fok feletti maximumok várhatóak. Délelőtt még sok lesz a felhő, de délután kisüt a nap mindenhol. Az északi szél mérsékelt lesz, de egy-egy élénk lökés nem kizárt. Este felfrissül a levegő, szellőztetni érdemes lesz

Géczi Patrícia fotója

Hétfőn újra visszatér a kánikula, a legmagasabb nappali hőmérsékletek 35 és 37 fok között alakulhatnak. Zavartalan lesz a napsütés, így az UV-B sugárzás is nagyon magas lesz, könnyen leéghetünk! Érdemes magas faktorszámú naptejet használjunk, ha napon tartózkodunk és fogyasszunk elegendő folyadékot, lehetőleg vizet.

Kedden a déli órákig marad a napos idő, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, feltámad az északnyugati szél. Csapadék az eddigi modellfutások alapján keddről szerdára virradóra lehet, de jelentős mennyiségű eső nem várható. A front érkezése előtt 34 és 36 fok várható, de késő délutánra jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Rattinger Eszter fotója

Szerdán erősen felhős idő mellett 30 fok köré csökken a hőmérséklet, mérséklődik a meleg, sőt még csütörtökön is marad a mérsékelt meleg.

Péntektől újból kisüt a nap és dél felől szaharai eredetű meleg érkezik. Pénteken újból 37-39 fok lehet, de este újból hidegfront érkezhet, jelentősebb csapadékkal.

Kiemelt kép – Kelemen Norbert