You are currently viewing Hidegfront jön széllel!

Hidegfront jön széllel!

Sokat nem fog segíteni, de felfrissül az idő. Viharossá fokozódik a szél, de csapadék csak kis eséllyel várható!

Tetőzött a meleg a mai napon, hivatalos adatok még nincsenek, de több helyen 40 fok fölé kúszott a hőmérséklet. Baranyában eddigi adatok alapján Mohácson volt a legmelegebb, itt 38 fok feletti maximumot mérhettünk.

Este hidegfront érkezik!

Hiába hívják hidegfrontnak, attól még nem fog visszahűlni nagyon a hőmérsékelt, de távolabb kerülünk a 40 foktól. Nagyjából a hidegfront szele az 23 óra magasságában érkezik, viharossá fokozódik. A legnagyobb lökések 60-70 km/h között lehetnek majd. Érdemes a könnyen mozgatható tárgyakat biztonságba helyezni.

Tóth András fotója

Amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan távozik is hajnalban már érdemi szél nem várható. Felhő sok lesz az égen, de esni csak kis eséllyel eshet. A hőmérséklet reggelre 17 fokig hűlhet, érdemes szellőztetni, de támasszuk ki az ablakokat, nehogy becsapja a szél!

A délelőtt folyamán még a felhőátvonásokból lehetnek záporok, majd délutánra mindenütt felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. A hőmérséklet újra felkúszik 30 fok fölé, de mégsem 40 fok lesz.

Hétfőtől újra kánikula várható, de kedden felcsillan a remény, végre lehet eső, de ezt csak feltételes módba mondjuk, tudjuk milyen kiszámíthatatlan mostanában az időjárás, de amint lesz új infónk, és közeledünk, jelentkezni fogunk!

Kiemelt kép – Kiss Patik