You are currently viewing Az év legmelegebb hete következik!

Az év legmelegebb hete következik!

Elmondhatjuk, hogy a második hőhullám igencsak melegre és hosszúra fog sikerülni. Egyelőre megmondani nem lehet mikor lesz vége.

Tartósan bebetonozza magát a meleg a következő 1,5 hétben térségünkbe. A hajnalok egyre melegebbek lesznek, sőt a nappalok is fokozatosan melegedni fognak. Keddtől extra fokozatra kapcsolják a fűtést!

Bárácz Betti fotója

Kedden napközben csupán fátyolfelhők lehetnek az égen, sokat fog sütni a nap, így az UV sugárzás is nagyon magas lesz. Könnyű lesz leégni, nagyjából 15-20 perc elég is rá. Érdemes napi többször bekenni magunkat naptejjel, illetve sok folyadékot inni, lehetőleg vizet. A maximumok 32 és 34 fok között alakulnak.

Szerdán hajnalban a városokon kívül szinte mindenütt 20 fok alá hűl a hőmérséklet, enyhe lesz a hajnal. Egész nap zavartalan lesz a napsütés, és ezzel együtt a hőmérséklet is rátesz egy lapáttal, 34 és 36 fokos maximumokra készülhetünk. Az UV sugárzás ezen a napon már extrém lehet!

Csütörtökön továbbra is marad a zavartalan napsütés, a hajnali hőmérséklet már 20 fokig hűl csupán. Napközben sem lesz felhő felettünk, és robbanás szerűén emelkedik majd a hőmérséklet. A maximumok 35 és 37 fok között alakulhatnak.

Hidegfront jön amit észre se veszünk!

Az erdőkben átlagosan 5-8 fokkal hűvösebb van! Géczi Patrícia fotója!

Csütörtöktől péntekre virradóra egy hidegfront érkezik, de azon kívül, hogy feltámad az északnyugati szél (átmenetileg) és néhány felhő fölénk sodródik, sok minden újat nem fog hozni. A pénteki maximumok továbbra is 36 fok felett alakulhatnak. Délután átmenetileg megnövekedhetnek a gomolyok, de esni nem fog.

Hétvégén várható a hőhullám tetőpontja, ekkor a maximumok közel lehetnek a 40 fokhoz, elképzelhető, hogy szombaton a 2015-ös Békéssámsoni 39,0 fokos melegrekord is megdőlhet, de valószínű nem a mi térségünkben, inkább az Alföldön lehetnek magasabb értékek!

Csapadék a következő 8-10 napban előreláthatólag nem várható, így marad tovább a szárazság és a tűzgyújtási tilalom is!

Kiemelt kép – Rattinger Eszter