You are currently viewing Tűz pusztít Európában!

Tűz pusztít Európában!

Nem csak Magyarországon van hőség és szárazság, hanem Európában is gondot okoz az esőmentes idő. Sok helyen tombol erdőtűz, halálos áldozatok is vannak.

Európai körkép!

Sibenik erdőtűz!

Sibenikben július 13-án csaptak fel a lángok, és csupán tegnap este tudták megfékezni azt. Sok ember evakuáltak, a polgárok segítségért könyörögtek. Danijel Mileta, Šibenik alpolgármestere, a helyi polgárvédelmi stáb parancsnoka közölte, hogy hajókkal kezdték meg evakuálni Zaton és Raslina lakosait, és hamarosan Andrej Plenković kormányfő is a helyszínre érkezik.

A tűzben 3 ezer hektár égett le. 350 tűzoltó, 75 rendőr és a hadsereg is részt vett az oltásban. Halálos áldozat nem volt, a károk jelentősek.

Bibione egy része is a tűz martalékává vált!

Pénteken éjjel csaptak fel a lángok és most is oltják folyamatosan. Az emberek a tűz elől a tengerbe menekültek, onnan sikerült őket kimenteni. Eltűnt emberről jelenleg nincs hír, és halálos áldozat sincs. A tüzet 90 tűzoltó, két helikopter és két repülő oltja. Az anyagi kár itt is jelentős.

Portugáliában is lángol egy erdő!

Portugáliában már több hete itt-ott vannak kisebb-nagyobb tüzek, összesen 25 ezer hektár égett le a mai napig. Portugália északkeleti részén egy igen nagy területű erdő ég, melyet több mint 100 ember olt, illetve a levegőből is próbálják megfékezni a lángokat. Sajnos itt halálos áldozat is van. Egy oltásban résztvevő egymotoros repülőgép zuhant le, a pilóta életét már nem lehetett megmenteni.

Franciaországban is hatalmasok a lángok!

Kedden már felcsaptak a lángok Bordeaux megyében, helyet csütörtök reggelig csak földi csapatok oltottak, de már becsatlakoztak a repülőgépek is. Nagyjából 4 ezer hektárt érint a tűz, amit sikerült stabilizálni, de eloltani még nem sikerült.

Pixabay fotója

A helyzet „bizonytalanabb” La Teste-de-Buch településnél, Európa legnagyobb homokdűnéi közelében az Atlanti-óceán partján, amelyet nehéz megközelíteni a tűzoltóknak. Az előző éjjel mintegy hatezer embert telepítettek ki a környék öt kempingjéből. A tüzet 1000 tűzoltó oltja jelenleg is!

Kiemelt kép – newsitaly24