You are currently viewing Komoly hőhullám érkezik!

Komoly hőhullám érkezik!

Hétfőig tart a normális 30-32 fok körüli hőmérséklet, viszont szerdától komoly melegedés kezdődik, a hétvégén 40 fok feletti maximumok is lehetnek!

A szombat hajnalban érkezett hidegfront kicsit felfrissítette a levegőt, sőt már tegnap napközben is 30 fok alatti maximumok voltak térségünkben! Szombaton napközben jelenleg 25-27 fokos maximumok vannak és alig van felhő az égen. A déli szél mérsékelt, és ez marad is így.

Hétvég videós előrejelzés

Vasárnap reggelre megvastagszik a felhőzet, de csapadék az nem várható. Reggelre a hőmérséklet 18-20 fokig hűl, érdemes kiszellőztetni a lakást éjjel. A déli órákban már felszakadozik a felhőzet és sok napsütés várható. Mérsékelten meleg lesz délután a maximumok 30-32 fokig emelkednek. Estére jócskán visszahűl a levegő, a minimumok 18 fok alá csökkennek.

Hétfő reggelre tovább hűl a levegő, egészen 15 fokig, enyhe lesz a hajnal, továbbra is érdemes lesz szellőztetni. Felhőmentes időnk lesz, gyorsan melegedni fog a levegő, de marad a mérsékelten meleg ezen a napon is, 31 és 32 fokos maximumokra készülhetünk.

Keddtől egyre nagyobb hőség várható!

Kelemen Norbert fotója

Kedden hajnalban még hűvös időnk lesz, de napközben már 35 fokhoz közeli lehet a hőmérséklet. Zavartalan lehet a napsütés, egy felhő nem lesz az égen. Estére 25 fok köré hűl a levegő, kellemes időnk lesz.

Szerdán tovább melegszik a levegő, reggel 23-25, napközben pedig 36-38 fokig melegedhet az idő. Felhő továbbra sem lesz az égen, szélmozgás csak gyenge lesz.

Tovább fokozódhat a hőség!

Gulácsi Gabriella fotója

A hét második felére nagy bizonytalanság mellett fokozódhat a hőség, nem kizárt, hogy 40 fok körüli maximumok is lehetnek a hét végén. Zavartalan lehet a napsütés, és csapadék egyáltalán nem várható! Igazi strandidőnk lesz!

Extrém UV-B sugárzás!

Keddtől sokat fog sütni a nap és egyre magasabb lesz az UV-B sugárzás is. A hét közepén elérheti az EXTRÉM szintet is! Érdemes 10 és 15 óra között árnyékban tartózkodni, hiszen nem érzékeny bőrűként is 10-15 perc alatt leéghetünk. Ha nem tehetjük meg hogy árnyékban legyünk, érdemes a legmagasabb faktorszámú naptejjel kenni magunkat, napi többször. Fogyasszunk sok folyadékot, lehetőleg vizet és ha tudunk legyen egy sapka rajtunk, megelőzve a napszúrást!

A következő napokban jövünk a friss információkkal. Bizonytalan a hétvége időjárása, ezért napi többször érkezhet frissítés!

Kiemelt kép – Györkő Zsombor