You are currently viewing Továbbra is tilos tüzet gyújtani!

Továbbra is tilos tüzet gyújtani!

Július 2.-a óta tilos a tűzgyújtás hazánkban a szárazság miatt. Sajnos egyelőre az látszik, még egy ideig ez így is lesz!

Elkerülik hazánkat a csapadékot adó felhők, sőt, a hűvösebb időszak után most egy újabb hőhullám éri el hazánkat. Szombat hajnalban eshet némi csapadék, de sokra nem megyünk vele. Továbbra is marad a szárazság, a következő 8-10 napban az előbb említetten kívül nem várható csapadék!

Hol nem szabad tüzet gyújtani?

Július 2.-ától tilos tüzet gyújtani Magyarország erdeiben, a vasút és a közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzgyújtóhelyeken is! Gazat és otthoni égetés is TILOS!

Kiss Csaba fotója

Júniusban több, mint 1100 tűzeset keletkezett, és nagyjából 200 ezer hektárnyi terület égett le, köztük erdők és gabona is!

Az autóból tilos kidobni a csikket, ugyanis könnyen lángra gyújthatja a száraz partmenti füvet. Semmiképp sem szemeteljünk, ugyanis a fém és az üveg összegyűjti a nap sugarait és tüzet okozhat!

Erdők égtek le a napokban!

Kismarjánál több mint 15 hektár tarló égett le, Debrecenben egy erdő avara gyulladt meg, mely közel volt a vasúti töltéshez, Dunaújvárosban 7 hektárnyi fás-bokros terület kapott lángra és Helvéciánál is nagy területet érintő erdőtűz van, amit jelenleg is próbálnak megfékezni! Mindez a ma délután „termése”.

Mennyi a bírság?

Aki tüzet okoz, számolnia kell azzal, hogy igen nagy bírságban részesülhet. Ha tűzoltók beavatkozására is sor kerül akkor 20 ezertől 3 millió forintig terjedő büntetést is kaphat, aminek a mértéke függ a tűz nagyságától.

Kiemelt kép – Pixabay