You are currently viewing Hőhullám érkezik!

Hőhullám érkezik!

Szerdától hőhullám érkezik, de viszonylag rövid életű lesz, de csak átmenetileg torpan meg a melegedés, hétfőtől újra forró levegő érkezik!

Ugyan a héten nem lesz 40 fok, és a jövő heti előrejelzett 40 fok is egyre inkább távolodni látszik, de ami biztos az, hogy újabb hőhullám veszi kezdetét!

Szerdán nagyot ugrik a hőmérséklet, a keddi maximumokhoz képest 5-7 fokkal lesz melegebb. A legmelegebb órákban 30 és 32 fok közötti maximumokat mérhetünk. Jobbára napos, száraz időben lesz részünk, csupán a délután második felétől várható kisebb felhősödés. Az északnyugati szél továbbra is élénk marad.

Walke Márti fotója

Csütörtökön felhősebb, de igen meleg napra készülhetünk. A reggeli órákban még 20 fok alatti hőmérsékletekre készülhetünk, majd a délutáni órákban már 34 és 36 fokos maximumokban bírhatunk. Eső ezen a napon nem várható, de a nyugati szél élénk lesz!

Pénteken egy hidegfront közelíti meg térségünket, de az esti órákig csapadék nem várható. A maximumok 32 és 34 fok között alakulhatnak, de a front érkezése után fokozatosan visszahűl a levegő. Napközben feltámad a szél, de estére már mérséklődik. Az este folyamán több hullámban érkezik csapadék, főleg záporos formában, de számottevő eső nem várható.

Kiss Patrik fotója

A hétvégén szeles, és közepesen meleg idő várható, a maximumok átlagosan 28 és 33 fok között alakulhatnak. Csapadékra csupán szombaton délelőtt kell számítani. Érdemes strandra menni, de számoljuk a magas UV sugárzással, akár 15 perc alatt leéghetünk!

A hét elején újabb melegedés kezdődik, ám a 40 fok egyre távolabb kerül, de ahhoz közeli maximumok várhatóak, főleg a hét közepén. Csapadék a következő 10 napban csak kis eséllyel lehet, marad a szárazság.

Továbbra is tűzgyújtási tilalom van életben!

Kiemelt kép – Farkas Szilvia