You are currently viewing Közelgő strandidő!

Közelgő strandidő!

Az elmúlt napok időjárását több hidegfront és egy hidegcsepp is alakította, így több fokkal hűvösebb is lett a levegő. Szerdától melegedés kezdődik!

Kedden már kevés felhő lesz felettünk, de melegedés nem valószínű, a maximumok 23 és 25 fok között alakulhatnak csupán. Az északnyugati szél továbbra is élénk, olykor erős lehet! Az esti órákban marad a gyengén felhős idő és a szél is mérséklődik. A minimumok este 19 és 21 fok között alakulhatnak.

Szerdán reggel gyönyörű napsütésre ébredhetünk, viszonyleg enyhe lesz a hajnal, 12 és 14 fokos minimumokra készülhetünk. A délelőtt folyamán újra feltámad az északnyugati szél, mely csak az esti órákban mérséklődhet. Délután a sok napsütés megteszi a hatását, és a hőmérséklet 30 fok fölé melegszik. A kora esti óráktól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem várható.

Wlake Márti fotója

Csütörtökön a közepesen felhős idő mellett sok napsütésre készülhetünk. A hajnali órákban még enyhe időben bízhatunk, ám a déli órákban már javarészt 30 fok felett lesz a hőmérséklet. A maximumok délután 33 és 35 fok között alakulhatnak. Hirtelen jön a melegedés, két nap alatt 10-12 fokot melegszik majd a hőmérséklet. A szél az elmúlt napokhoz képest gyengül és nyugatira vált.

Pénteken tetőzik a hőség!

Reggel még kevés felhő lehet felettünk, majd a délelőtti óráktól magasba emelkednek a gomolyok, de estig csapadékra nem készülhetünk. Hajnalban a minimumok csupán 20 fokig csökkennek, a városokban lehet ennél melegebb is. Délután a maximumok 34 és 36 fok között alakulhatnak, majd kora este északnyugat felől hidegfront érkezhet. Viharossá fokozódhat az északnyugati szél és egyre többfelé, nagy területet érintő csapadékra van kilátás.

Schidru Péter fotója

A péntek éjjeli front kihatással lehet a szombati napunkra, egyelőre az előrejelzések alapján a nap nagy részén felhős, szeles, borult idő valószínű. A hőmérséklet a péntekihez képest jócskán visszaeshet, újra 30 fok alatti maximumokban bízhatunk.

Vasárnap újra magára talál az időjárás, újból 30 fok feletti maximumok lehetnek, és sok napsütés várható, érdemes kihasználni a jó időt és meglátogatni a Balatont, vagy akár Baranya környező tavait is!

Extrém forróság is benne lehet a folytatásban!

A napi középhőmérséklet 29 °C felett alakulhat.

Friss előrejelzések szerint hétfőtől újabb, extrém melegedés kezdődik. Szerdán lehet a csúcs, ekkor akár 40 fok feletti maximumok is lehetnek, de egyelőre a helyzet bizonytalansága miatt erről bővebben pár nap múlva írunk részletesen!

Kiemelt kép – Erős Vivien