You are currently viewing Meddig tart a mérsékelt meleg?

Meddig tart a mérsékelt meleg?

Az elmúlt napokban egy hidegfront hozott gyökeres változást időjárásunkba, kicsit felfrissült a levegő! De ez nem sokáig marad így.

Vasárnap reggelre felfrissül a levegő, 10-12 fokos minimumokra készülhetünk, sok lesz a felhő felettünk. Az északnyugati szél kezdetben mérsékelt lesz, majd megélénkül, olykor viharossá fokozódik. Egy gyors mozgású hidegfront vonul át felettünk, de sok csapadékra nincs kilátás, inkább csak záporos jelleg lesz a valószínű. A délutáni maximumok 23 és 25 fok között alakulhatnak csupán. Estére mérséklődhet a szél, de így is élénk marad.

Berényi Viktória fotója

Hétfőn egész nap kevés lesz a felhő felettünk, de marad a szeles időjárás, többfelé várható élénk, olykor erős szél! A hőmérséklet délutánra eléri a 24-26 fokot, még mindig kitart a mérsékelten meleg időjárás. Éjjel érdemes lesz szellőztetni, várhatóan a hűvösebb periódus utolsó napja lesz ez.

Kedden még felhősebb időre kell készülnünk, de mellette több órás napsütés várható. Az északi szél mérsékelt lesz a nap folyamán. A hőmérséklet már 26 és 28 fok között alakulhat, fokozatos melegedés kezdődik!

Lelkes Dominik fotója

Szerdától újra átlépjük a 30 fokot, sőt, már körvonalazódik a következő hőhullám, melyről délután egy hosszabb cikkel számolunk be! Vajon tényleg lehet 45 fok?

Kiemelt kép – Turi Eszter