You are currently viewing Széllel érkezik a hidegfront!

Széllel érkezik a hidegfront!

Északnyugat felől hétfő estétől egy hidegfront érkezik, mely gyökeresen megváltoztatja időjárásunkat. Kedden akár eshet is!

Hétfőn délután tetőzik a hőség, a legmelegebb órákban 35 és 37 fok várható. Északnyugat felől egy közelgő hidegfrontnak köszönhetően már fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. Az északnyugati szél az éjféli órákig mérsékelt lesz.

Kiss Patrik fotója

A kedd reggeli órákban sem várható csapadék, de a felhőzet fokozatosan megnövekszik. A szél a délelőtti órákban mérsékelt lesz, majd délután fokozatosan megélénkül, megerősödik. Csapadék az a kora esti órákig elszórtan, záporos formában alakulhat ki. A szél fokozatosan erős, olykor viharos lesz! Napközben a maximumok csupán 30 fokig emelkedhetnek.

Friss modell előrejelzések alapján kedden a kora esti órákban egy zivatarrendszer érkezhet délnyugat felől. A csapadék területi eloszlása egyelőre nem ismert, mert hiába egy rendszerről van szó, lesznek benne kevésbé erős, és erős cellák is. Ahol egy részt elér egy cella, ott jelentős mennyiségű eső, viharos szél és apróbb jég is eshet! A csapadék gyorsan tovább vonul felettünk, az éjféli órában teljesen megszűnik a csapadékhullás! A front mögött marad az élénk, olykor viharos szél a szerda hajnali órákban is!

Szerdától szeles időre van kilátás, pénteken újabb hidegfront érkezik és fokozatosan hűlni kezd az idő. Frissítő hajnalokat követően mérsékelten meleg időnk lesz, ami folytatódik a hétvégén is. Vasárnap csupán 25 fok körüli maximumokra készülhetünk.

Kiemelt kép – Szabó Zoltán