You are currently viewing Előbb a szél, aztán elered!

Előbb a szél, aztán elered!

Hétfő éjszaka-kedd hajnalban északnyugat felől megérkezik a hidegfront szele, mely több fokkal visszahűti a levegőt.

Hétfőn az esti óráktól északnyugat felől megkezdődik a hidegebb levegő beszivárgása térségünkbe.  Reggelre jelentősen visszahűl a levegő, átlagosan 14 és 16 fokos minimumokra készülhetünk, esni csak elszórtan eshet csak, javarészt a térség nyugati felében.

A déli órákra térségünktől nyugatra már fokozatosan vonulni fognak a csapadékmezők, melyek csak részlegesen érintheti Baranya nyugati részeit. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, az esősebb területeken 15-17, míg a kevésbé felhős középső és keleti területeken 25-27 fok lehet délelőtt.

Lelkes Dominik fotója

Délután már egyre többfelé fordulhatnak elő záporok és mellettük bizony zivatarok is, kiemelnénk, hogy elszórtan, szóval nem mindenhol eshet! Intenzívebb cellákban felhőszakadás (15-20 mm), jég (1-3 cm) és viharos szél (80-100 km/h) is előfordulhat!

Estére 20 fokig visszahűl a levegő és további zivatarok tarkíthatják időjárásunkat, majd az éjszaka második felétől fokozatosan megszűnik a csapadékhajlam és kelet felé alhagyja térségünket az eső.

Szeles, egyre hűvösebb folytatás!

Kaposvári Tamás fotója

A folytatásban felhősebb, szelesebb folytatásban bízhatunk, szerdán 28, csütörtökön 26, pénteken 25, szombaton 26 és vasárnap 24 fok várható. A hajnalok pedig frissítőek lesznek, érdemes nyitott ablaknál aludni, de azért támasszuk ki a szél miatt!

Kiemelt kép – Meteo Mecsek