You are currently viewing Már látni a kánikula végét!

Már látni a kánikula végét!

A hét elején marad a kánikula, majd északnyugat felől hidegfront érkezik. Sok csapadék nem lesz, de északi áramlással hűvösebb levegő érkezik térségünkbe.

Wlake Márti fotója

Vasárnap és hétfőn jobbára napos, száraz időnk lesz. A hajnalok forrók lesznek, főleg a városokban, és napközben is 35 fölötti maximumokkal tetőzik a meleg! Hétfőn lehet a legmelegebb, ekkor 36-38 fokos maximumokra készülhetünk!

Kedden érkezik a változás!

Hétfő éjszaka-kedden hajnalban északnyugatira vált a szél és elkezd beáramlani a hűvösebb levegő térségünkbe. A nap folyamán elszórtan előfordulhatnak záporok és zivatarok elszórtan a térségünkben, de a modellfutások alapján sok esőre nem kell készülnünk, sőt, lesznek területek, ahol egyáltalán nem lesz csapadék! Szakadozott lesz a felhőzet, az északnyugati szél pedig viharos, ami estére mérséklődik. A maximumok az előző napokhoz képest 8-10 fokot esnek vissza, 28 és 30 fokra készülhetünk.

Lelkes Dominik fotója

Szerdán átmenetileg napos időnk lesz, a hőmérséklet átmenetileg megint 30 fok fölé emelkedik Élénk lesz az északnyugati szél egész nap.  Estétől északnyugat felől megkezdődik a felhőzet megnövekedése. Észak felől újabb hűvösebb légtömegek érkeznek.

Csütörtökön újabb adag hűvös levegő érkezhet!

Kiss Patrik fotója

Csütörtökön kezdetben még nem lesz csapadék és a napközbeni hőmérséklet is 30 fok köré emelkedik, majd várhatóan napközben északnyugat felől egy hidegfront hoz jelentősebb csapadékot, szelet és lehűlést, a nap második felében megérkezik az eső és jócskán visszahűl a legevő, a csapadékos területeken délután 20-23 fok lehet a maximum. Viharossá fokozódik az északnyugati szél, ami estére mérséklődik, majd péntek napközben újra viharossá válthat!

Pénteken a viharos szél mellett sok lehet a felhő, de esni már nem fog. A maximumok 23 és 26 fok között alakulhatnak. A hétvégén maradhat a jobbára közepesen felhős, mérsékelten meleg időjárás.

Kiemelt kép – Farkas Szilvia