You are currently viewing Határmenti felfrissülés!

Határmenti felfrissülés!

A következő órákban térségünk nyugati részét egy csapadékmező érintheti részlegesen. Pécs egyelőre kimarad a szórásból!

Dél felől két csapadékmező mozog Baranya felé, az nyugatabbra levő erős, de az csak súrol (Sellye-Szigetvár vonaltól nyugatra), a délebbre levő viszont már szétesőben van, várhatóan mire térségünkbe ér kifullad.

Követjük a zivatarok útját, de nagy területeket nem fog érinteni elsődleges adatok alapján!

Frissítés! (19:49)

Dél felől egyre nagyobb területet érnek el a gyenge záporok-zivatarok. Az új vonal az nagyjából Siklós-Pécs lehet, és attól nyugatra alakulhat ki csapadék. Néhol a villámlás mellett gyenge felhőszakadás és apró jég sem kizárt. Természetesen nem mindenütt várható csapadék, ezt is kiemelnénk!

Kovács Máté
Kovács Máté fotója

Frissités! (20:20)

Tőlünk délre levő két nagyobb zivatartömb egyesült és tart észak felé. A nyugati fele erősebb, és az északabbra is van, de a keleti vége jóval délebbre található, így félő, hogy ahogy lemegy a nap, úgy elkezd gyengülni a rendszer, így a Pécs felöli része az várhatóan szétesik, de továbbra is követjük az útját!

Frissítés! (20:47)

Sellye és Siklós járásban másodfokú zivatarriasztást adtak ki! Az érintett területen 100 km/h kifutószél, 2 cm, vagy annál nagyobb jég és felhőszakadás várható! Eddig erős a rendszer, így várhatóan északabbra is eljut a rendszer, de továbbra is bizonytalan a helyzet!

Frissítés! (21:20)

A térség nyugati felén hevesebb események alakultak ki, Sellye-Szentlőrinc vonalon van a főműsor. Sokat villámlik, elmegy az áram, szakad az eső és apróbb jég is esik. A rendszer várhatóan Pécstől nyugatra megy el, de nem kizárt, hogy felénk veszi az irányt. A Fishing on Orfű fesztivált is elérheti a rendszer, de egyelőre úgy tűnik észak felé halad, de egy minimális keleties mozgás is tapasztalható!

Borza Tina fotója

A második felvonás dél felől éri el a határt, Siklósnál fog belépni és halad tovább észak felé, reméljük nem esik szét!

Frissítés! (22:04)

A következő órákban dél felől több hullámban érkeznek kis életű zivatarok, melyből néhol hevesebb események is előfordulhatnak! Lesz olyan hely a térségben, ahol egyáltalán, vagy nagyon kevés eső várható. Felfrissülést ezek a zivatarok nem hoznak, sőt holnap fülledtebb és melegebb időnk lesz, mint ma.  Pécsett várhatóan lesz csapadék, de egyelőre úgy néz ki Mohács lesz a kimaradó.

Kelemen Norbert fotója

Hamarosan újabb frissítéssel érkezünk!

Kiemelt kép – Schidru Péter