You are currently viewing Alig frissül fel a hidegfront után!

Alig frissül fel a hidegfront után!

A péntek éjjel érkező hidegfront szinte alig hoz felfrissülést, nagyjából 2-3 fokot fog csökkenni a hőmérséklet. Vasárnaptól újra forróság jön!

Mi várható a következő napokban?

Hajnalban sehol sem csökken a hőmérséklet 20 fok alá. A városokban inkább a 25 fokhoz lehet közel a maximum, ez legfőképp a felforrósodott aszfalt miatt van. Felhő nem lesz felettünk. Délelőtt gyorsan melegszik a levegő, 29-31 fok várható. Délután megjelennek a gomolyok, de esni nem fog, viszont a hőmérséklet emelkedését kicsit visszafogja, de így is a maximumok 33 és 35 fok között alakulhatnak. Estére a napközben képződött gomolyok összeesnek. Az esti minimumok 24 és 26 fok között alakulhatnak.  Az délnyugati szél egész nap mérsékelt lesz.

Jászkai Gábor fotója

Pénteken reggelre marad a derült idő, egy felhő sem lesz az égen. A délnyugati szél kezdetben mérsékelt lesz, majd ahogy a déli órákhoz közeledünk, úgy élénkül majd meg. A reggeli minimumok 21 és 23 fok között alakulhatnak. Délután kezdetben napos lesz az idő, majd az estéhez közeledve megnövekszik a gomolyfelhőzet és észak felől egy összetettebb felhősáv vonul végig rajtunk. Egy hidegfront hatására este feltámad az északnyugati szél, néhol viharos lökéseket is produkálhat. A hidegfronthoz csapadék is érkezik, néhol csekély mennyiség, de lesz olyan hely, ahol a záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak. Zivatarok környezetében felhőszakadásra, viharos szélre és apróbb jégre is készülhetünk! A délutáni csúcshőmérséklet 34 és 36 fok között alakul, ami estére kevéssel 20 fok alá csökken.

Lelkes Dominik fotója

Szombat hajnalban átvonul felettünk a front, mögötte napos, de szeles időnk lesz. Hajnalra felfrissül a levegő, többfelé 20 fok alá hűl a hőmérséklet. Az északnyugati szél egész nap élénk, olykor erős lesz. Délután folytatódik a napos, száraz idő. A maximumok 31 és 33 fok között alakulhatnak. Estére mérséklődik a szél és marad a derűs idő.

Vasárnap folytatódik a napos idő. Erre a napra már nem kell erős szélre készülnünk. A hőmérséklet reggel 17 és 19, napközben pedig 32 és 34 fok között alakulhat.

A jövő hét elején újra fokozódik a hőség, újabb hőhullámra készülhetünk. Egészen szerdáig kitart a meleg idő, ekkor a 40 fokot is elérhetjük, majd várhatóan egy markáns hidegfront vet véget a hőségnek!

Exrtém lesz az UV-B sugárzás!

A továbbiakban is extrém lesz a lesz az UV-B sugárzás. Érdemes 10 és 16 óra között árnyékban tartózkodni, ugyanis 15-20 perc alatt nagyon le lehet égni. Sok folyadékot is fogyasszunk, ha lehet vizet, ebben a melegben könnyen kiszáradhatunk!

Kiemelt kép – Turi Eszter