You are currently viewing Heves zivatarok éjszakája! (Percről- Percre)

Heves zivatarok éjszakája! (Percről- Percre)

Kiemelt kép – Schidru Péter

Heves zivatarok éjszakája! (12:10)

Egy peremciklon éri el térségünket a kora esti órákban, melynek hatására heves záporok és zivatarok vonulnak végig felettünk! Követni fogjuk az eseményeket, érdemes is lesz Nektek is követni minket, mert heves események is előfordulhatnak! 

Jelenleg éjszakára narancssárga figyelmeztetés van érvényben felhőszakadásra (akár 50 mm rövid idő alatt) és zivatarokra (2-4 cm jég, viharos szél)!

Kora estétől érkezünk további részletekkel!

Mikor, hol mennyi? (17:28)

20 órától északnyugat felől több hullámban érkezik csapadék, helyenként heves zivatar is előfordulhat. Szupercella átvonulása sem kizárt, de azon kívül is eshet jég. Villámárvíz sem kizárt a hirtelen lezúduló csapadék miatt.

Kép – Szabó Zoltán

Biro-Gabor

Működő jégelhárítás! (20:08)

Utánajártunk, és a térségben az összes jégelhárító rendszer működik jelenleg! A jégelhárító rendszer nem minden esetben szűnteti meg a jeget, csak kisebb darabokra „robbantja” szét. Viszont ha szupercella érkezik, akkor jól megfigyelhető, hogy sok kis darabból áll össze a jégtömb, ami azt jelenti, hogy működik a rendszer, de a kis darabok a fel és le áramlás közben újra összeállnak!

Kép – Bíró Gábor

Zivatar citrom

Nyugodt Baranya! (23:45)

Egyelőre nyugodt a helyzet a térségünkben, és kérdés az is, hogy a rendszer déli ága mennyire fog megerősödni. Egyelőre úgy áll a helyzet, hogy hajnali 1-ig csupán záporok, illetve egy-egy zivatar is kialakulhat, de durvulás nem lesz, majd várhatóan hajnali éjjel 1-2 között megérkezhet a rendszer, mely Pécset is érintheti! Most egy kicsit pihenőre megyünk, de amint van új információ, jelentkezünk!

Szabo-Andrea-1

Éledező légkör! (00:43)

Délen már súrolja a határt egy zivatarcella, mely egyelőre közepes erősségű. Felhőszakadás és kisebb ég előfordulhat, no meg heves villámtevékenység is, melyet Pécsett is hallani és látni is lehet!

Észak felől pedig egy szupercella vette célba előbb Kaposvárt, majd utána Pécset! Követjük útját, nagyon heves zivatarok érkezhetnek!

És ne feledjük a képződést, ezen kívül többfelé alakulhatnak ki újabb és újabb cellák! Hosszú lesz az éjszaka!

Kép – Szabó Andrea