You are currently viewing Milyen időnk lesz a Sétatér fesztiválon?

Milyen időnk lesz a Sétatér fesztiválon?

  • Post author:
  • Post category:Cikkek

Mint majdnem minden évben megrendezik Pécsett a Sétatér fesztivált, melyre először készítünk összetettebb előrejelzést! Reméljük tetszik Nektek!

Szerda – június 22.

Szerdán késő délutántól északnyugat- nyugat felől egy összetettebb csapadékmező éri el térségünket. Kezdetben kicsi lesz az intenzitás, majd egyre inkább komoly csapadékhullásra lehet számítani! A záporok mellett zivatarok is érkezhetnek, melynek kísérőjelenségei az előbb említett felhőszakadás (40-60 mm), jég (1-3 cm) és a szélerősödés (60-80 km/h) lehetnek! A csapadék egészen a csütörtökök délelőtti órákig kitarthat! A minimumok 21 és 24 fok között alakulhatnak.

Csütörtök – június 23.

Csütörtökön késő délutántól kevés felhőre számíthatunk. Csapadék egyáltalán nem várható. A keleti szél kezdetben élénk lesz, majd fokozatosan mérséklődik. A hőmérséklet minimuma 20 és 22 fok között alakulhat.

Péntek – június 24.

Késő délután napos időnk lesz, és késő este is folytatódik a derűs idő. A délkeleti szelet többfelé kísérhetik az este első felében élénk lökések, majd fokozatosan mérséklődik. A hőmérséklet 19 és 22 fokig csökken.

Szombat – június 25.

Ezen a napon nem csak a Sétatér fesztiválnak a programjai lesznek, hanem a Múzeumok éjszakája is látogatható lesz, melyen csapatunk egy része részt is vesz majd. A délutáni órákban térségünkben záporok és zivatarok alakulnak ki, melyek egészen a kora esti órákig kitarthatnak. Zivatarok környezetében élénk, olykor erős lesz a délkeleti szél, néhol felhőszakadásra és apróbb jégre is számíthatunk! Az este második felében fokozatosan szűnik a csapadéktevékenység, de marad a közepesen felhős idő. Fázni nem fogunk, 23 és 35 fok között alakulnak a koraesti minimumok!

Vasárnap – június 26.

Az utolsó napon igen meleg napunk lesz, újra 30 fok feletti maximumok várhatóak, de estére sem hűl vissza a levegő olyannyira 25 és 27 fok között alakul a koraesti minimum! Esni nem fog, de közepesen felhős lesz egész nap az ég.

Kiemelt kép – Kelemen Norbert