You are currently viewing Tetőző hőség!

Tetőző hőség!

Hétfőn tetőzik először a hőség, ezen a napon 34-36 fok is lehet! A meleg mellett extrém lesz az UV sugárzás, könnyen, rövid idő alatt leéghetünk!

Az év eddigi legmelegebb napjára készülünk hétfőn.

Turi Eszter fotója

Reggelre a hőmérséklet csupán 19 és 22 fokig csökken, enyhe lesz az éjszaka. Szikrázóan napos időre ébredhetünk! Már korán, nagyjából 10 óra magasságában elérhetjük a 30 fokot, nagyon meleg lesz! Felhő nem lesz felettünk, igazi nyárias időben lesz részünk!

EXTRÉM lesz az UV sugárzás!

Az UV-B sugárzás EXTRÉM lesz, így nagyon gyorsan leéghetünk. Érdemes 10 és 16 óra között nem napon tartózkodni, vagy ha mégsem tehetjük meg (dolgozunk vagy épp strandon vagyunk) akkor érdemes magas faktorszámú naptejet használni. A naptej mellett érdemes sapkát is húzni, megelőzve a napszúrást. Folyadékot is fogyasszunk elegendőt, ha tehetjük, inkább az édes üdítő helyett inkább vizet. Könnyen kiszáradhatunk a meleg időben!

Hétfőn 8,3-as lesz az UV-B sugárzás !

Délután a maximumok 33 és 35 fok között alakulhatnak, ez lesz az év eddigi legmelegebb napja! Felhők továbbra sem várhatóak.

Hétfő éjjel hidegfront érkezik!

Ez esti óráktól megélénkül a délnyugati szél és felhők vonulnak a térség fölé, de estig esni nem fog. Hétfő éjszaka északnyugat felől egy hidegfront érkezik, melynek hatására megélénkül az északnyugati szél, sőt olykor meg is erősödik! Egy szakadozott csapadékmező mozog majd a térség felé, mely várhatóan nagy mennyiségű csapadékot nem okoz, de előfordulnak záporok, illetve zivatarok elszórtan (azaz nem mindenhol)!

Kiss Patrik fotója

A front kedd hajnalra átvonul felettünk, de mögötte marad a szelesebb időjárás, és a hőmérséklet is 7-8 fokot csökken az előző napihoz képest, de nyugalom, nem fogunk így sem fázni!

Kiemelt kép – Erős Vivien