You are currently viewing Hidegfrontok törik meg a kánikulát!

Hidegfrontok törik meg a kánikulát!

A jövő héten több front is érkezik térségünkbe, de déli áramlással forró, szaharai meleg várható. A hét közepén 35 fok is lehet!

Mi várható a hétvégén?

Vasárnap délies áramlással enyhébb levegő éri el térségünket, a maximumok 30-33 fok között alakulhatnak. Sokat fog sütni a nap, így 10 és 16 óra között érdemes árnyékban tartózkodni, vagy legalább magas faktorszámú naptejet használni, így védekezve a leégés ellen. A déli szél mérsékelt lesz.

Hétfőn az enyhe hajnalt követően gyorsan melegedni kezd a levegő, és az esti órákig szinte egy felhő sem lesz felettünk. A maximumok 31 és 34 fok között várhatóak. Érdemes ezen a napon is vigyázni az UV sugarakra. Este északnyugat felől egy gyenge hidegfront súrolja térségünket, hevesebb zivatarok leginkább az ország északi felében fordulhatnak elő, de térségünkben is előfordulhat némi csapadék, de jelentős csapadék nem várható.

Turi Eszter fotója

Keddre a levegő csak néhány fokot hűl vissza, de így is elérjük a 30 fokot. Kezdetben sok lesz felettünk a felhő, majd a délutánra szikrázó lesz a napsütés. Az északi szél kezdetben élénk lesz, majd mérséklődik és az esti órákra délire vált.

Szerdán és csütörtökön a nap első felében újra a kánikuláé lesz a főszerep, a legmelegebb órákban 33 és 35 fokos maximumokat mérhetünk. Sokat fog sütni a nap, érdemes továbbra is odafigyelni az UV sugárzásra, mely várhatóan napokig extrém lesz, ami azt jelenti, hogy 10-15 perc alatt leéghetünk!

Csütörtökön napközben több hullámban csapadék érkezhet, egy hidegfront hatására viharossá fokozódik a szél és több fokos lehűlés érkezhet. Péntekre a maximumok 10 fokkal esnek vissza az előző napokhoz mérthez képet.

Eddigi adatok alapján a hétvégén marad a strandidő, de erről további részletek hamarosan!

Kiemelt kép – Kincses Krisztián