You are currently viewing Robogó hidegfront!

Robogó hidegfront!

Északnyugat felől már hevesebb zivatarokkal közelít a hidegfront, kérdés, hogy térségünkben is lesznek-e hevesebb csapadékgócok.

Bartek Adri fotója

Az északi részeken már javában kezdenek zajlani az események, itt hamarosan egy zivatarlánc éri el a határt. Jelenleg azon a területen narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Baranyában egyelőre nincs figyelmeztetés, nyugodt az időjárás, olyasféle vihar előtti csend!

Mi várható a továbbiakban?

Északnyugat felől több hullámban záporok és zivatarok érkezhetnek a késő délutáni/kora esti órákban, de egyelőre nem ismert az erősségük, ezt ahogy már közelednek, úgy tudjuk behatárolni! Várhatóan heves eseményektől nem kell tartanunk, de zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél, kisebb jég is hullhat és néhol pedig felhőszakadás is előfordulhat, rövid idő alatt lezúduló jelentős csapadékkal.

Kovács Máté fotója

A hidegfront az éjféli órákra elhagyhatja a térségünket, de utána marad a szeles idő, néhány fokos lehűléssel!

Frissítve – 17:55

A front talajon még be sem lépett az országba, de csapadék elszórtan alakult ki eddig a nyugati és északi tájakon. Jelenleg még mindig aktív a narancssárga figyelmeztetés azokon a területeken.

Baranyában továbbra is nyugodt az idő, viszont a nagyobb zivataroknak az üllőfelhőzete már felettünk van, de ebből csapadék nem várható. A maximumok jelenleg délen a legmagasabbak, ott 26-28 fok van, míg északabbra 25 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Amint újabb információnk van az érkező hidegfrontról, jelentkezünk!

Kiemelt kép – Nagy Rozi