You are currently viewing Több napos kánikula!

Több napos kánikula!

Csütörtök este egy hidegfront éri el hazánkat, és átmenetileg 30 fok alá sodorja a hőmérsékletet, de ez nem marad sokáig így!

Délies áramlással a hétvégén szaharai eredetű levegő éri el az országot, és ezzel együtt Baranya megyét is. Igazi nyaraló idő várható, érdemes lesz kihasználni az ezt és elmenni egy tópartra, felfrissíteni magunkat!

Hétfőn, kedden és szerdán akár 35 fok is lehet!

Kelemen Norbert fotója

Szombaton még marad a gyengén szeles idő, kezdetben északi, majd napközben déli lesz az irány. Vastagabb fátyolok lesznek fölöttünk, mely szűrni fogja a napot, de így is erős lesz az UV-B sugárzás. Érdemes 10 és 16 óra között árnyékban tartózkodni, vagy ha nem, akkor ajánljuk a magasabb faktorszámú naptejet és mellé sapkát, mellyel tompíthatjuk a leégés és a napszúrás veszélyét! Tűző napon akár 15 perc alatt le lehet égni!

Vasárnaptól egyre melegebb légtömegek érik el az országot, térségünkben 33 fok várható ezen a napon, de hétfőn és kedden tetőzik a kánikula 33-35 fokos maximumokra készülhetünk. Érdemes ezeken a napokon sok folyadékot, legfőképp vizet fogyasztani, megelőzve a kiszáradást, továbbá az UV sugarakra is figyelni, és betartani a fent említett dolgokat!

Tóth András fotója

Szerdán is kitarthat a kánikula, ám ekkor északnyugat felől heves zivatarokkal egy hidegfront érkezhet, de jelentős lehűlés egyelőre úgy néz ki nem fog hozni.

Hajnalonként a hőmérő higanyszála 20 fok alá nem fog lemenni, a városokban pedig a felforrósodott aszfalt miatt pár fokkal melegebb várható!

Kiemelt kép – Gulácsi Gabriella