You are currently viewing Hidegfront érkezik!

Hidegfront érkezik!

Csütörtökön tetőzik a meleg, akár 31-33 fok is lehet, majd este egy hidegfront vet véget a meleg időnek! Pénteken igen szeles napunk lesz.

Csütörtök napközben nyárias időnk lesz, és a délnyugati szél megélénkül, olykor megerősödik. Kezdetben kevés felhő lesz felettünk, majd a késő délutáni óráktól megvastagszik a felhőzet.

Bartek Adri fotója

A kora esti órákban megélénkül, olykor megerősödik az északnyugati szél. Csapadék is érkezik, de annak mértéke egyelőre kérdéses. Várhatóan egy zivatarrendszer áll össze a Balatontól északra, majd vonul tovább dél felé, de ahogy átlépi a Balatont, úgy széteshet a rendszer, de záporok szinte biztosan érintik Baranya megyét!

Lupek Péter fotója

A hőmérséklet a front érkezése után jócskán visszaesik, péntek reggelre 17 fokig csökken. Felhőátvonulások várhatóak egész nap és az északnyugati szél egész nap erős lesz. Csapadék viszont nem várható egyáltalán.

Hétvégén fokozatos melegedés kezdődik, vasárnap 30 fok fölött alakul a hőmérséklet, és csodálatos napsütés várható. A további hétvégi előrejelzéssel csütörtökön érkezünk!

Kiemelt kép – Nagy Rozi