You are currently viewing Gyengülő zivatarlánc érkezik!

Gyengülő zivatarlánc érkezik!

Északnyugat felől rohamosan közelít a front, jelenleg Marcali-Nagykanizsa vonalon tartózkodik egy igen erős zivatrláncolat, mely tart a térségünk felé.

Bartek Adri fotója

Egyelőre még erős, de elképzelhető, hogy ahogy mozog, úgy gyengül lassacskán. Jelenleg sok a villám benne, és több helyről jelentettek felhőszakadást, és apróbb (borsónyi) jeget is.

A rendszer várhatóan 8 óra magasságában érkezik, ám a bizonytalanságra való tekintettel, többször frissítjük posztunkat. Nagysága alapján várhatóan a térség nagy részét érintheti a csapadék.

Frissités – 19:35

A zivatarlánc kettészakadt, így két erősebb rendszer alakult ki. Az egyik a délnyugati határon fog végig vonulni, ott lehet felhőszakadás, apróbb jég, leginkább a Szigetvártól nyugatra eső területen lehet hevesebb esemény.

Szabó Andrea fotója

A második rendszer jelenleg Kaposváron tartózkodik, de már mozog dél-délkelet felé, és egyenesen Pécset vette célba. Eddig nem látni, hogy gyengülne. Sásd-Komló-Pécs vonalon várható hevesebb zivatartevékenység. A villámlás mellett felhőszakadás és apróbb jég sem kizárt. A zivatart heves villámtevékenység kíséri!

Frissítés – 20:10

Pécset elkerülte a hevesebb zivatar. Sásd-Komló-Mohács az újabb irány! Ebben a vonalban hevesebb események is lehetnek, míg a térség többi részén inkább záporos lesz a folytatás!

Meteo Mecsek fotója

Követjük tovább útját.

Kiemelt kép – Sándor Petra