You are currently viewing Hidegfrontot hoz Medárd!

Hidegfrontot hoz Medárd!

  • Post author:
  • Post category:Cikkek

A késő esti óráktól nyugat felől egy hidegfront és annak csapadékmezője éri el térségünket. Több hullámban sok csapadék érkezhet.

Kedd napközben sok napsütésben lehet részünk, majd nyugat felől egyre többfelé növekednek meg a gomolyfelhők, de késő estig csupán elszórtan és kis eséllyel alakulhatnak ki záporok és zivatarok. Az estéhez közeledve nyugat felől megközelít a hidegfront, egyre többfelé ered el az eső. Főképp az éjfélt követő órákban lehet számítani záporok és zivatarok kialakulására.

Jászkai Gábor fotója

Zivatarok környezetében fő veszélyforrás a felhőszakadás, melyre az Országos Meteorológiai Szolgálat is figyelmeztet veszély előrejelzésében! A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék villámárvizet okozhat az arra érzékeny területeken! A felhőszakadás mellett apróbb jég 1-2 cm, illetve az északnyugati szél is viharossá fokozódhat!

Szerdán délelőtt étmeneti csapadékszünet következhet, de délután újból elszórtan alakulhatnak ki záporok és zivatarok térségünkben, a fent említett kísérőjelenségekkel! A hőmérséklet maximuma az előző napokhoz képest jelentősen visszahűl, maximum 21-23 fok várható!

Mi várható a folytatásban?

Csütörtökön ismét labilissá válik felettünk a levegő, így újabb záporokra és zivatarokra kell készülnünk. Jelentős mennyiségű csapadékra készülhetünk mindenhol a térségben. A maximumok ezen a napon is 25 fok alatt maradnak.

Schidru Péter fotója

Pénteken már kevesebb számban fordul elő csapadék, de még számítani kell elszórt záporokra, zivatarokra. A hőmérséklet újból emelkedni fog, ami köszönhető a javuló napos órák számának is! Visszatérnek a 30 fokhoz közei hőmérsékletek.

Kiemelt kép – Szabó Andrea