You are currently viewing Medárdi hidegfront!

Medárdi hidegfront!

Idén sem ússzuk meg Medárd napját eső nélkül. Kedd éjjel-szerda hajnalban egy hidegfront érkezik, erősebb lehűléssel, csapadékkal.

Hétfőn napközben ugyan megnövekednek a gomolyok, de csapadékra nem kell készülnünk várhatóan. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között tetőzik. Extrém erős lesz az UV-B sugárzás, érdemes 10 és 16 óra között árnyékban tartózkodni, vagy, ha nem szeretnénk, vagy nem engedhetjük meg magunknak, akkor érdemes magas faktorszámú naptejet használnunk.

Györkő Zsombor fotója

Estére a gomolyok összeesnek, marad a fátyolos időjárás. A hőmérséklet 20 fokig esik vissza, kellemes időnk lesz.

Kedden reggel fátyolfelhős időre ébredhetünk. A minimumok 15 és 18 fok közé csökkennek. A délkeleti szél egész nap mérsékelt lesz.

Késő este hidegfront érkezik!

Kacs Dávid fotója

Délután megjelennek az égbolton a gomolyfelhők és a hidegfront előterében már számítani lehet egy-egy záporra és zivatarra. Kedden éjjel-szerda hajnalban nyugat felől egy hidegfront éri el térségünket, melynek hatására záporok és zivatarok vonulnak végig térségünkön. Zivatarok környezetében felhőszaladásra, jégre és szélerősödére is készülhetünk. A csapadék mennyisége területi átlagban 10-20 mm között várható!

Szerdán délelőtt még záporos időben lesz részünk, majd délutánra felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Délután elszórtan, de előfordulhatnak helyi jelleggel zivatarok. A hőmérséklet maximuma csupán 20-23 fok lehet, kissé visszahűl a levegő.

Csütörtökön borult, szeles időnk lesz, néhol gyenge esővel, a hőmérséklet továbbra is 25 fok alatt marad.

Javulás péntektől várható. Hétvégre nyárias meleggel strandidőre készülhetünk!

Kiemelt kép – Nagy Rozi