You are currently viewing Napközben elszórt, este rendszer!

Napközben elszórt, este rendszer!

Délutántól labilissá válik a levegő felettünk, és egyre nagyobb gomolyok tornyosulnak majd fölénk! Este viszont csapadékrendszer érkezik nyugatról, hevesebb eseményekkel!

Éjszaka csak a térségünk északi és keleti felét érintették a zivatarok, de ma nagyobb esély nyílik nagyobb területet érintő heves eseményekre!

Rostás Gabriella fotója

Délelőtt marad a nyugodtabb időjárás, jelenleg szélcsend van a térségünk nagy részén. A hőmérséklet 23 és 25 fok között alakul, de Vajszlón már 28 fok van! Szikrázóan süt a nap!

Mi várható délután?

Délután és főképp annak második felében egyre többfelé növekednek meg a gomolyfelhők, és néhol ezekből a gomolyfelhőkből bizony zápor és zivatar is kialakulhat.  Ezeknek a helyileg kipattanó záporoknak-zivataroknak a helyét nem lehet megmondani pontosan.

Bartek Adri fotója

Zivatarok környezetében a legnagyobb veszélyt a felhőszakadás (lokálisan 30-50 mm), illetve a nagyobb méretű jég (1-3 cm) okozhatja, de ma már a viharossá fokozódó szél is megjelenik a zivatarok idején!

Estétől nyugat-északnyugat felől újabb csapadékrendszer ér el minket, de pályája igen bizonytalan, egyelőre a mostani modellfutások alapján főképp Szigetvár-Pécs-Mohács vonaltól északra várhatóak a hevesebb zivatarok, míg onnan délre még a csapadék is bizonytalan!

Néhol villámárvíz is kialakulhat!

Kövessétek oldalunkat, ahol többször jelentkezünk friss információkkal, legfőképp az esti csapadékrendszer vonulását fogjuk követni, de a napközben kipattanó zivatarokról is szót fogunk ejteni!

Kiemelt kép – Lelkes Dominik