You are currently viewing Még egy utolsó felvonás!

Még egy utolsó felvonás!

Hétfő éjszaka délnyugat felől egy utolsó, nagyobb mennyiségű csapadék érkezik. Számottevő mennyiségre készülhetünk!

Egy hullámzó frontrendszer érte el hazánkat szombaton, mely jelenleg is része térségünknek. Nedves és igen hűvös az időjárás, több napja nem volt 20 fok feletti hőmérséklet térségünkben, sőt volt, ahol nem is érte el a 15 fokot.

Kacs Dávid fotója

Éjszaka, nagyjából az éjféli óráktól újabb csapadékzóna éri el térségünket, melyből jelentősebb mennyiségű eső is várható. Baranya déli felében akár az ég is megdörrenhet. A csapadék mennyisége néhol elérhető, sőt, meg is haladhatja a 10 mm-t!

Mikor jön változás?

Keddről szerdára virradóra még előfordulhatnak záporok, illetve zivatarok a térségünkben, majd fokozatosan mindenütt megszűnik a csapadék. Szerdán a maximumok elérhetik újból a 25 fokot!

Csütörtökön már közel leszünk a 30 fokhoz, de ekkor sem lesz felhőtlen a napunk. A záporokból és zivatarokból újra jelentősebb mennyiségű csapadék hullhat le, de nagy területre kiterjedő csapadék nem valószínű, inkább ezek helyi jelleggel alakulhatnak ki. A változó irányú szél mérsékelt lesz, ám zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat.

Kincses Krisztián fotója

Pénteken lehet a hét első csapadékmentes napja, de ekkor is sok felhő lesz felettünk. A hőmérséklet maximuma ezen a napon is elérheti a 30 fokot. Az északi-északkeleti szél többfelé megélénkülhet.

Hétvégén nyárias idő mellett záporok és zivatarok tarkíthatják időjárásunkat. A hőmérséklet nappal 30, éjszaka 20 fok körül alakulhatnak majd.

Pünkösdi előrejelzés összefoglalónkkal csütörtökön 16:30-kor jelentkezünk, mely akkor már jóval pontosabb lesz!

Kiemelt kép – Turi Eszter