You are currently viewing Jelentős csapadék hullott!

Jelentős csapadék hullott!

És a következő napok még tartogatnak záporokat és zivatarokat is. Jó hír viszont az, hogy melegedés kezdődik!

A térség nagy részén esett jelentős csapadék az elmúlt két napban, de vasárnap is számítani lehet a nap első felében számottevő csapadékra. Délutánra ugyan csökken a napadékhajlam, de így is számítanunk kell záporok kialakulására-átvonulására. A hőmérséklet maximuma ma is 15 fok alatt maradhat.

Berényi Viktória fotója

Hétfő reggel is marad a felhős, időnként záporos időjárás. Minden napszakunkban számítanunk kell csapadékra, de számottevő mennyiség ezen a napon nem várható. A tartósan csapadékos helyeken 15 fok körül alakulnak a maximumok, míg ahol felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap, ott elérhetjük a 20 fokot is! A délnyugati légmozgás mérsékelt lesz.

Kedden a nap első felében napos-felhős időszakok váltogatják egymást, majd délután gomolyfelhők képződnek, melyből a záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak. A maximumok meghaladhatják ezen a napon a 20 fokot is!

Kocsis Zsolt fotója

Szerdától fokozatos melegedés kezdődik, ami várhatóan a hétvégén is kitart, viszont szinte minden nap kialakulhatnak a gomolyfelhőkből záporok és zivatarok! A hosszúhétvégén 35 fokhoz közeli maximumokat mérhetünk!

Változás pünkösd hétfőn érkezhet , de erről további részletekkel a jövő hétvégi videós előrejelzésünkben, illetve a naponta frissülő előrejelzésekben lesz elérhető!

Kiemelt kép – Kincses Krisztián