You are currently viewing Markáns hidegfront érkezik!

Markáns hidegfront érkezik!

Péntek késő estétől északnyugat-nyugat felől egy hidegfront érkezik, mely heves eseményeket is hozhat térségünkbe.

Napközben változóan felhős lesz az idő, az északi szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet maximuma megközelítheti a 30 fokot is. Kora estétől nyugat felől felhősödés kezdődik, de csapadék csak a késő esti órákban várható.

Bartek Adri fotója

Nagyjából 11 és éjfél magasságában eléri a határt a hidegfront és a hozzá tartozó csapadékmező. Számottevő csapadékra készülhetünk, a zivatarokon kívül is jelentős mennyiségű csapadék öntözheti meg térségünket.

Hevesebb események, azaz szupercellák a térség nyugati felében (Pécs-Siklós vonaltól nyugatra) mozoghatnak, attól keletre csupán kevésbé heves zivatarok vonulhatnak végig.

A pirossal jelölt helyeken várhatóak heves események!

Ahol heves események lesznek, ott a zivatarokhoz kapcsolódóan felhőszakadás (15-20 mm), nagyobb méretű jég (2-4 cm) és szélerősödés (60-80 km/h) is várható.

Az északnyugati szél a zivataroktól függetlenül is erős, olykor viharos lesz.

Meddig tart a csapadékos idő?

Szombaton szinte egész nap kitart az ismétlődő csapadékos idő, a zivatarok viszont már a hajnali órákban megszűnnek. Várhatóan a térség nagy részén jelentős mennyiségű csapadék eshet.

Kardos Éva fotója

Vasárnap a mediterrán ciklon visszahullámzik, ekkor is várható csapadék, de ekkor már csekély mennyiség. A hőmérséklet mindkét nap 20 fok alatt marad!

Hétvégi videós előrejelzés!

Délután további részletekkel érkezünk!

Kiemelt kép – Kiss Patrik