You are currently viewing Jég verte szét Baranya megyét!

Jég verte szét Baranya megyét!

Egy hidegfront érte el a térséget szerdán kora este, északnyugat felől egy szupercella érkezett, míg dél felől több hullámban zivatarok érték el a térséget.

Rengeteg villámmal érkezett a szupercella, mely a térség nagy részén jelentős csapadékot okozott. Érkezése előtt viharos, már-már orkán erejű kifutószél fújt. Sajnos sok fát ki is döntött, egy ideig nehezem volt járható a hatos út Mecseknádasdi része.

Jelentős jégeső esett!

A szél mellett nagyon nagy területen esett jégeső, viszont ami talán „szerencse” a szerencsétlenségben, hogy több helyen cseresznye, vagy annál kisebb jég hullott. Ez köszönhető a jégelhárító rendszernek, mely megakadályozta a teniszlabda nagyságú jeget, mert az esett volna, ha nincsen elhárítás. Érdemes megnézni a jég állagát, látszik, hogy kaptak.

Apro Kata fotója – Pécs – Donátus
Góthné Kaproncai Rita fotója – Gödre

Juhász P. Erika fotója – Mecseknádasd
Pflug Ivett fotója – Hidas
Joan Dubbelboer fotója – Sásd

Félelmetes felhők!

A szupercelláknak már-már igen érdekes felhőformája van, ez most sem maradt el. Ha ilyet lát az ember akkor tudja, hogy jobb, ha fedezékbe vonul. Az ilyen viharok általában nagy széllel és jéggel vonulnak át a térségen. Hatalmas erejük van.

Lelkes Dominik fotója – Villány
Bareithné Benke Niki fotója – Komló
Gulácsi Gabriella fotója – Sásd
Makai Kornél fotója – Mohács
Laczkó Martin fotója – Mohács

Némi felhőszakadás!

A gyorsan lezúduló csapadék megtette hatását és a Mecsek lejtőin igen gyorsan megjelent patak formájában. Több információt is kaptunk arról, hogy a Széchényi téren hordalékot is vitt magával a szél, leszakadt faágakat, leveleket és kavicsot sok mennyiségben. Pécsett a Vince utca pedig szokásos módon patakká változott!

Handlernè Rózsa Aranka felvétele
Bántó Szilvia – Vásárodombó

Kiemelt kép – Bartek Adri