You are currently viewing Hidegfront, heves zivatarokkal!

Hidegfront, heves zivatarokkal!

Ma egy hidegfront vet véget a nyárias időjárásnak. Heves, vonalba rendezett zivatarok várhatóak, melyek igen heves eseményekkel bírhatnak!

Mi történt tegnap éjjel?

A térségünk északi felét a kora esti órákban egy zivatarrendszer érintette, mely Szigetvár-Pécs- Bátaszék vonaltól északra mozgott. Információnk szerint Okorvölgyben diónyi jéggel érkezett a cella, míg Komlón és Sásdon is felhőszakadás volt, mindkét városban 20 mm feletti csapadék hullott.

Kiss Patrik fotója

Mi várható ma?

Ma sokkal biztosabbnak látszik a helyzet. Kora este északnyugat-nyugat felől egy vonalba rendezett zivatarrendszer teszi tiszteletét térségünkben. Várhatóan heves események is lesznek, nem véletlenül van mára kiadva a narancssárga figyelmeztetés az egész térségre. Szupercella kialakulása sem kizárt!

Milyen kísérőjelenségek lehetnek ma?

A legveszélyesebb talán a vonalba rendezett zivatarok előtt a kifutószél, mely 90-nél nagyobb, de akár 100 km/h-t meghaladó is lehet! Intenzívebb cellákban nem kizárt 2 centinél nagyobb jég sem! Sőt felhőszakadás is, így villámárvíz is kialakulhat. És persze intenzív lesz a villámtevékenység is!

Szujó Nikoletta fotója

Meddig tart?

Nagyjából az éjféli órákra elhagyja térségünket a csapadékmező, legtovább a Mohácsi térségben várható csapadék!

Napközben még érkezünk friss információikkal, facebookon is követjük az eseményeket, de sajnos technikai okok miatt a Percről-Percre bejegyzés a mai napon nem lehetséges.

Kiemelt kép – Szabó Andrea