You are currently viewing Fokozatos lehűlés érkezik!

Fokozatos lehűlés érkezik!

Kedden és szerdán kitart a nyárias meleg, majd észak felől hidegebb légtömegek érkeznek térségünkbe. A hét végén 20 fokos maximumok lehetnek.

Kedden reggel még kevés lesz a felhő fölöttünk, majd a délelőtt folyamán erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés. Az országunkban Baranyában lesz a legkisebb esély csapadékra, de néhol 1-1 záporeső, illetve zivatar előfordulhat, de nagy területet érintő csapadék nem várható. A maximumok 29 és 31 fok között alakulnak és estére is csupán 25 fokig hűl a levegő.

Wojciechowski Borbély Judit fotója

Szerdán a gomoly és fátyolfelhők mellett többször kisüt a nap. A délelőtt folyamán nem várható csapadék és a délnyugati légmozgás is mérsékelt lesz. A kora esti órákban északnyugat felől egy szakadozott felhősáv vonul át térségünk felett melyből némi zápor-zivatar kialakulhat, ám számottevő, nagy területet érintő csapadék továbbra sem várható. Az északnyugati szél a front átvonulta alatt élénk lesz, zivatarok környezetében esetleg viharossá fokozódhat. A hőmérséklet ezen a napon tetőzik, 30-32 fokos maximumokra készülhetünk.

Csütörtökön néhány fokkal hűvösebb lehet a levegő, 25-27 fokig melegszik napközben a hőmérséklet. Délután a gomolyfelhőképződésből többfelé alakulhat ki zápor. Az északnyugati szél egész nap mérsékelt, olykor élénk lesz.

Molnár-Virág Nikolett fotója

Péntektől ahogy északkelet felől szivárog be a hidegebb levegő, úgy napról napra fokozatosan csökkenhet a hőmérséklet. Minden nap erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, így néhol előfordulhat 1-1 futó zápor a térségünkben.

Eddigi modell előrejelzések alapján vasárnap éri el minimumát a hőmérséklet, akkor napközben csupán 20-22 fokig emelkedhetnek a maximumokt. Ezen a napon eddigi számítások alapján délnyugat felől egy mediterrán ciklon is érkezhet, melynek hatására csapadékos lehet a nap, de ennek még elég bizonytalan a helyzete, így a hét második felében jelentkezünk friss információkkal.

Kiemelt kép – Walke Márti