You are currently viewing Heves zivatarok érkeznek!

Heves zivatarok érkeznek!

A következő órákban északnyugat felől hevesebb zivatarok érhetik el a térségünket, melyek nagy területet érinthetnek! Néhol méretes jegek és felhőszakadás is lehet!

Ma délután, este leginkább a Dunántúl déli és nyugati vidékein – illetve kezdetben az északkeleti határvidéken is – számíthatunk zivatarokra, előbbi tájakon még a késő esti órákban is aktív maradhat a légkör. Heves zivatarok kialakulásához kedvező légköri feltétek is fennállhatnak, amelyekhez jégeső (2 cm-t elérő, akár ezt meghaladó), illetve viharos széllökés (~ 80-90 km/h), valamint intenzív csapadékhullás társulhat. A front mozgása azonban jelentős bizonytalansággal terheli az időjárási helyzetet! Gyengébb forgatókönyv megvalósulása esetén a hevesebb események délnyugati határaink túloldalán következnek be.  – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat!

Heves eseményeket tehát 2, vagy annál nagyobb jégszemek, felhőszakadás, mely 20-30 mm-t is eredményezhet és szélvihart, 80-90 km/h-t meghaladó szél érkezhet!

Frissítés – 19:34

Egyelőre három nagyobb cella mozog a térségben vagy a térség közelében, az egyik épp Pécstől északra van, ez éppen a térségtől keletre fog elvonulni így várhatóan Mohácson is eshet a következő órákban. A másik északabbra van, az már inkább érintheti Pécset, közben Nagykanizsánál van egy erősebb cella, mely inkább a térség nyugati felét érintheti majd, itt egyelőre heves villámtevékenység és jég is van!

Szabó Annamarie Ani fotója

Kövessétek oldalunkat ahol frissítjük cikkünket!

Kiemelt kép – Szabó Andrea