You are currently viewing Hétvégi előrejelzés!

Hétvégi előrejelzés!

Már megint nem lesz nyugodt az időjárás a hétvégén, újra egy hidegfront érkezik, mely egész hétvégénkre kihat!

Pénteken nyugodt ám kissé felhős időben lesz részünk. A maximumok újból 30 fok fölé kúsznak, a délies szél pedig mérsékelt lesz. Estére megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható!

Szombat reggelre a hőmérséklet csupán 15 és 17 fokig hűl, enyhe lesz a hajnal! Délelőtt a fátyolfelhők mellett megjelennek a gomolyfelhők is, de csapadék a déli órákig nem lesz. A délnyugati szél délelőtt mérsékelt lesz, majd fokozatosan északnyugatira vált és megélénkül, olykor megerősödik! A front előtt a maximumok 31 és 33 fok között alakulnak. Északnyugat felől egy hidegfront szakadozott felhősávja éri el a térségünket, melyből összességében számottevő csapadékra nem számíthatunk, viszont az elszórt záporokból és zivatarokból eshet néhány milliméter eső. Zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél, kisebb felhőszakadás és apróbb jég is előfordulhat.

Bartek Adri fotója

A csapadék az esti órákra elhagyja térségünket, és a szél is mérséklődni fog. A hőmérséklet pár fokot csökken, estére 24 és 26 fok között alakul.

Vasárnap reggelre még lehet néhány felhő felettünk, majd szakadozni kezd. A hőmérséklet minimuma 11 és 14 fok között alakulhat. Délután több órás napsütésben lesz részünk, de az északi szél olykor élénk lesz, a térség keleti felében pedig egy-egy erős lökés sem lesz kizárt. A maximumok 25 és 27 fok között alakulhatnak.

Kiemelt kép – Lelkes Dominik