You are currently viewing Hidegfront hoz mozgalmas időt!

Hidegfront hoz mozgalmas időt!

Hétfő estétől egyre többfelé alakul ki zápor és zivatar a térségünkben. Kedden a felhőátvonulásokból többször eleredhet az eső!

Kiss Patrik fotója

Körvonalazódni látszik a keddi nap, melyet egy hidegfront fog alakítani. Hétfő éjszaka egyre többfelé ered el az eső a hidegfront előterében. Elszórt jelleggel várható záporeső, illetve zivatar is. Keddre virradóra ismétlődő jelleggel várható csapadék, de váltogatni fogja egymást a felhős és a napos idő.

A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, melyek környezetében felhőszakadásra (15-20 mm), szélerősödésre (60-80 km/h) és jégre (1-3 cm) is számítani kell!

Kacs Dávid fotója

Az csapadék határozottabban csupán kedden a késő esti óráktól fog megszűnni. Az északnyugati szél zivatarokon kívül is erős lesz, 50-60 km/h lökésekre is készülhetünk!  

Szerdán kezdetben még sok lesz a felhő felettünk, majd fokozatosan felszakadozik, elhagyja térségünket. Ekkor már csapadékra nem kell számítanunk. A szeles idő mellett csupán 19 és 22 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk. Csütörtöktől viszont lassacskán melegedni kezd az idő, újra elérhetjük a 25 fokot!

Kiemelt kép – Rostás Gabriella