You are currently viewing Hidegfront hoz lehűlést!

Hidegfront hoz lehűlést!

Kedden jelentősebb, csaknem 10 fokos lehűlést hoz a hidegfront, melynek hatására csapadékos és szeles idő várható.

Hétfőn napközben tetőzik a meleg térségünkben, 29 és 31 fok közötti maximumokat tapasztalhatunk. Délelőtt még nem lesz felhő felettünk, majd a déli óráktól egyre többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, de csapadék az esti órákig nem várható. A délnyugati szél mérsékelt marad.

Hétfő éjjeltől több hullámban érkeznek csapadékgócok a felhőátvonulásokból, akár az ég is megdörrenhet. A szél északkeletire vált és megélénkül, de zivatarok környezetében viharossá is fokozódik.

Zivataros lehet az éjszaka!

Kedden napközben több hullámban érkezhet csapadék, néhol a záporok mellett heves zivatar is kialakulhat. A szél délutánra megerősödik, olykor viharossá fokozódik. A front nagyjából kedd éjjel vonul el, addig ismétlődő csapadékra kell számítani. A front érkezése előtt 27-29 fok is lehet, de ahol csapadékosabb lesz az időjárás ott jóval alacsonyabb hőmérsékletre készülhetünk.

A hevesebb zivatarokat kísérhet viharos szél (70-80 km/h), nagyobb jég (1-3 cm) és felhőszakadás, néhol 15-20 mm.

Szerdán délelőtt még előfordulhatnak záporok, majd fokozatosan felszakadozik a felhőzet és kiderül az ég. Egész nap élénk, olykor viharos lesz az északi szél. A hőmérséklet maximuma csupán 20-22 fok között alakul, hétfőhöz képest 10-12 fokos lehűlés érkezik.

Walke Márti fotója

Csütörtökön is még marad a szeles idő, és a hőmérséklet még mindig 25 fok alatt maradhat. Csak kevés felhő lehet az égen, sok napsütésben lesz részünk. Érdemes lesz odafigyelni az UV-B sugárzásra, ugyanis igen erős lesz, könnyen leéghetünk!

A hét végén újra elérhetjük a 30 fokot, de szombaton egy újabb front van láthatáron, ami nem ilyen mértékű lehűlést hoz, de azért érezni fogjuk.

Kiemelt kép – Laczkó Martin